Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Puchar Tymbarku: Szkoła Podstawowa 14 Toruń ustrzeliła "oczko"

Puchar Tymbarku: Szkoła Podstawowa 14 Toruń ustrzeliła "oczko"

Zwycięstwo Alitu Ożarów z Wisłą Sandomierz w RS Active 4. lidze [ZDJĘCIA]

Zwycięstwo Alitu Ożarów z Wisłą Sandomierz w RS Active 4. lidze [ZDJĘCIA]

Polecamy

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Strzelcy piłkarskiej okręgówki zachodniej Małopolski po 22. kolejce

Strzelcy piłkarskiej okręgówki zachodniej Małopolski po 22. kolejce

Jedziesz odpocząć i pojawia się ona… Jak zapobiegać biegunce w czasie podróży?

Jedziesz odpocząć i pojawia się ona… Jak zapobiegać biegunce w czasie podróży?