Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Ukradł łódź rybacką, żeby dopłynąć do domu

Ukradł łódź rybacką, żeby dopłynąć do domu

Mistrzowski wieczór w Oświęcimiu. Samorządy „sypnęły” groszem. ZDJĘCIA

Mistrzowski wieczór w Oświęcimiu. Samorządy „sypnęły” groszem. ZDJĘCIA

Polecamy

Tanie loty na majówkę i Boże Ciało: kiedy ceny są niższe? Sprawdź zanim kupisz bilet

Tanie loty na majówkę i Boże Ciało: kiedy ceny są niższe? Sprawdź zanim kupisz bilet

Najlepsze restauracje w Polsce. Poznaj lokale, które zachwyciły ekspertów Michelin!

Najlepsze restauracje w Polsce. Poznaj lokale, które zachwyciły ekspertów Michelin!

Alergen roku 2024. Uwaga, zagraża nie tylko alergikom!

Alergen roku 2024. Uwaga, zagraża nie tylko alergikom!