MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Niektóre bakterie występujące w żywności mogą być...
fot. pixabay.com

Zagrożenia w żywności. Jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych?

Zagrożenia w żywności. Jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych?

Niektóre bakterie występujące w żywności mogą być potencjalne groźne dla zdrowia, a nawet życia człowieka. Wbrew pozorom i powszechnym mitom mogą być one obecne nie tylko w produktach kupowanych od właścicieli małych gospodarstw rolnych, ale także w jajkach, mięsie i mleku, które dostępne są w supermarketach. Za rozwój części bakterii w żywności odpowiadamy sami m.in. przez niewłaściwe przechowywanie żywności. Sprawdź, jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych!

Zobacz również

"Powoli" 20 maja w ramach cyklu "Premiera Psychologiczna" w Kinie Pod Baranami

NOWE
"Powoli" 20 maja w ramach cyklu "Premiera Psychologiczna" w Kinie Pod Baranami

Latarnik Wyborczy - aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Latarnik Wyborczy - aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Polecamy

Taylor Swift, Pearl Jam, Mark Knopfler, Myrath. Recenzje nowości płytowych

Taylor Swift, Pearl Jam, Mark Knopfler, Myrath. Recenzje nowości płytowych

Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”