MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fasolkę po bretońsku zna każdy, ale soję? Okazuje się, że te...
fot. pixabay.com/Jing

Groch? Soczewica? A może fasola? Postaw na rośliny strączkowe, dziś mają swoje święto. Tyle uprawia się ich w Polsce

Soja niczym fasolka po bretońsku

Fasolkę po bretońsku zna każdy, ale soję? Okazuje się, że te nasiona także można wykorzystać w przepisie. Szklankę suchej soi moczymy przez noc, następnie opłukujemy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy godzinę. W zależności od wersji – mięsnej lub warzywnej, dobieramy resztę składników. W pierwszym przypadku smażymy boczek, kiełbasę i cebulkę, w drugim może to być papryka z pomidorami i czosnkiem. Zalewamy całość przecierem pomidorowym lub passatą i łączymy z soją. Przyprawiamy i gotujemy jeszcze ok. kwadransa.

Zobacz również

Letnie atrakcje we Wrocławiu: darmowe koncerty, kajaki i kino pod chmurką

Letnie atrakcje we Wrocławiu: darmowe koncerty, kajaki i kino pod chmurką

Gruzini zaczęli jak ze snów. Dobre złego początki. Skrót meczu Hiszpania - Gruzja

Gruzini zaczęli jak ze snów. Dobre złego początki. Skrót meczu Hiszpania - Gruzja

Polecamy

Noszą męską bieliznę? Gessler, Krzan i Lewandowska sięgnęły po nowy trend

Noszą męską bieliznę? Gessler, Krzan i Lewandowska sięgnęły po nowy trend

Wielkie upały w Małopolsce i ostrzeżenia przed gwałtownymi burzami

Wielkie upały w Małopolsce i ostrzeżenia przed gwałtownymi burzami

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę